Guldenspoorstraat

Beschrijving

Dwarsstraat tussen de Muinkkaai en de Franklin Rooseveltlaan, verbreed in 1884. Bebouwd met eenvoudige burgerhuizen met bepleisterde lijstgevels uit tweede helft 19de eeuw. Enkelhuizen voorzien van imitatiebanden onder een dunne puilijst. Rechthoekige of steekboogvormige muuropeningen, in geprofileerde omlijstingen op de bovenverdieping. Veelal een lagere bovenste verdieping onder de kroonlijst (nummer 3, 4, 6, 8, 10, 12).

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.