Gustaaf Magnelstraat

Beschrijving

Rond 1881 aangelegde straat tussen de Jozef Plateaustraat en de Rozier. Rechte straat waarvan de rechterstraatwand volledig ingenomen is door de zijvleugel van het Instituut der Wetenschappen van de Universiteit Gent naar ontwerp van architect A. Pauli. De linkerstraatwand vertoont typische eind 19de-eeuwse burgerhuizen met drie bouwlagen en bepleisterd of bak- en hardstenen parement.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.