Iepenstraat

Beschrijving

Verbond eertijds de Zandpoort met de wijk Ekkergem. Thans leidt ze van de Gebroeders Vande Veldestraat, Oude Houtlei en Annonciadenstraat naar de Coupure. Voornamelijk bebouwd met 18de- en 19de-eeuwse rijhuizen: bepleisterde lijstgevels van doorgaans drie bouwlagen. Nummer 9, 49, 81. Minder belangrijke rijhuizen met 19de-eeuwse voorgevel, nummer 81 vermoedelijk met 18de-eeuwse kern, met uitzondering van nummer 9 in aangepaste vorm of met vernieuwd parement. Nummer 12, 20-22-24, 66: baksteenbouw van twee traveeën en drie bouwlagen uit de jaren 1930 en nummer 66 van circa 1900, behorend tot het doorsneetype van burgerhuizen uit die periode.