Lammerstraat

Beschrijving

Zo genoemd naar de brouwerij "Het Lammeken", een klein straatje van de Sint-Pietersnieuwstraat afdalend naar de Nederschelde. Na de bouw van de spoorlijn (1837) komt door de aanleg van de Marcellisbrug (1844) en de verbreding der straat een rechte verbindingsstraat tot stand tussen de oude Sint-Pieterswijk en de nieuwe stationswijk. Overwegend neoclassicistische bebouwing en merkwaardige neoromaanse gevelwand.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.