Lieven de Winnestraat

Beschrijving

Verbindt sedert 1905 Twaalfkameren met Coupure Rechts. Krommend straattracé bebouwd met rijhuizen van drie bouwlagen, vaak in eenheidsbebouwing opgetrokken, daterend uit het eerste decennium van de 20ste eeuw. Minder opvallende woonhuizen zoals de witbepleisterde lijstgevels aansluitend bij de 19de-eeuwse neoclassicistische richting (nummer 6, 16, 18, 25, 49-53) en de gelijkaardige bakstenen gevels zonder merkwaardige kenmerken (nummer 2, 4, 12, 15-17, 19-21) contrasteren met de meer vooruitstrevende woonhuizen met gevels in de eigentijdse stijl, in dit geval doorgaans art nouveau.