Raas van Gaverestraat

Beschrijving

Vroegere Bellevuestraat naar een herberg "Belle vue" bij de Rozemarijnbrug. Vrij smalle straat met gebogen tracé tussen de Rozemarijnstraat en de Ekkergemstraat, verbreed in 1836. Kleinschalige bebouwing met overwegend breedhuizen met twee of drie bouwlagen, aanvankelijk met voorgevelbepleistering, heden echter vaak vervangen door vernieuwde parementen van al dan niet geglazuurde baksteen. Achter een vroeg 19de-eeuwse huizenrij bevindt zich een goed bewaard beluik (nummer 9-33). Enkele doorsnee bakstenen huizen in zakelijke of art-decogetinte stijl van rond 1930 (nummer 59-61, gesigneerd A. Renier, nummer 132, 134) zijn te vermelden te midden van de reeds talrijke nieuwe bouw (voornamelijk langs de pare straatzijde nummer 20 tot 94).