Diksmuidestraat

Beschrijving

Straat aangelegd op Sint-Pieters Aalst na de wereldtentoonstelling van 1913. Vrijwel volgebouwd met rijhuizen vanaf circa 1930. Nummer 29 vormt een overblijfsel van de oorspronkelijke bebouwing van de wijk: lager en achterin gelegen huisje schuin ingeplant ten opzichte van de straat, oorspronkelijk 19de-eeuwse woning van één verdieping, later verhoogd en aangepast; heden met volks aangelegde voortuin afgesloten door haag met hek. Enige vermeldenswaardige huis van de overige bebouwing: nummer 65: baksteenbouw in de lijn van de nieuwe zakelijkheid, gedateerd anno 1932 door middel van verticaal aangebrachte rij gevelstenen onder de daklijst. Volgens archiefstukken naar ontwerp van architect F. De Vleeschouder.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/D/12.