Maïsstraat

Beschrijving

Lange rechte straat vertrekkend van de Frans van Ryhovelaan en bijna parallel lopend met de Buitensingel, daterend van 1904. Voorheen deel uitmakend van het oude Wondelgem, thans nog zogenaamd "Wondelgemse Meersen". De oude parochiekerk van Wondelgem, daterend uit de 12de eeuw en gesloopt in de 16de eeuw stond in deze straat ter hoogte van de huidige watertoren. Voornamelijk bebouwing van arbeidershuizen in deze rond de eeuwwisseling verstedelijkte wijk in de nabijheid van de kanaalzone. Het belangrijkste gebouw van de straat is de neogotische parochiekerk met aanpalende schoolgebouwen.