Eeklostraat

Beschrijving

Hoewel oude straat toch voornamelijk bebouwing met residentieel karakter uit 20ste eeuw, opgetrokken in verschillende stijlrichtingen met enkele meer in het oog springende villa's uit het begin van de eeuw.

Parochiekerk van het Heilig Hart in het begin van de straat. Oorspronkelijk hulpkerk naar ontwerp van architect L. Maes en ingewijd op 3-4-1936 (zie gevelstenen). Wordt bij Koninklijk Besluit van 31-8-1962 parochiekerk. Sobere bakstenen kerk met glasramen van glazenier Armand Blondeel, van 1972.

Auteurs: Lanclus, Kathleen