Kasteelstraat

Beschrijving

Vrij brede straat, dalend van het dorpsplein (Mercatorplein) naar het zogenaamd "Mercatoreiland", met als panoramisch eindpunt de kapel ter ere van Jezus van het kruis afgedaan en de zogenaamd "Graventoren". Bezienswaardigheden op het eiland zijn ondermeer de Reinaertmuur met gebeeldhouwde taferelen van W. Van den Broeck en het L. Scheltjensplein met VTB-Uilenspiegelstandbeeld van S. Smit. Voornamelijk panden van twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat).

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony