Kwadestraat (Vinkem)

Tussen Gouden-Hoofdstraat en Zwaantje (Wulveringem). Deels behouden kasseibestrating.

Nummer 1-15. Schuin ten opzichte van de rooilijn inspringende lintbebouwing uitgezonderd alleenstaand nummer 1, ten westen van de dorpskom van Wulveringem en er visueel bijhorend. Voortuintjes bij nummer 1, 3, 5.

Eenvoudige lijstgevels uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, uitgezonderd nummer 3 met vermoedelijke kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Arbeiders- en kleine burgerhuizen met één à twee bouwlagen (nummer 13) van twee of meerdere traveeën onder pannen zadeldaken; nummer 9 en 11 onder mansardedak met dakkapellen. Verankerde baksteenbouw; beschilderd bij nummer 13, 15; beschilderde gevelcementering met schijnvoegen bij nummer 9, 11. Rechthoekige naast getoogde muuropeningen. Kozijnconstructies: nummer 3, en rechthoekig zoldervenster met kleine roedeverdeling in rechter zijpuntgevel van nummer 1. Luiken: nummer 1, 3, 13, 15. Respectievelijk rechthoekige en getoogde koetspoort bij nummer 7 en 11.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi