Antwerpse Steenweg

Beschrijving

Onderdeel van de steenweg van Gent naar Antwerpen die de kern van Lochristi doorsnijdt en daar Dorp-West en Dorp-Oost genaamd. Kenmerkend zijn de vele bloemisterijbedrijven met bijbehorende villa's aan de steenweg. Vermeldenswaardig zijn de dubbele villa nummer 37-39 met art-deco-inslag gebouwd in 1926-1927 en de woning nummer 79 van circa 1940 in nieuwe zakelijkheid.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke