Lindestraat

Beschrijving

Vroegere straatbenaming Geetkotstraat naar de "Getekotmolen", een houten staakmolen die tot 1953 stond ten westen van de hoeve nummer 30 in de straat tegenover de Doornzelestraat (Lochristi). In 1634 werd door de bisschop van Gent al toestemming verleend om op deze plek een molen op te richten. Ter herinnering aan de in 1946 gesloopte molen werd in 1978. Op het driehoekige pleintje rechts van Lindestraat nummer 1, nabij de oude viersprong vroeger zogenaamd "Vierweegse", een houten miniatuurmolen geplaatst.

• PUIMEGE G., De straten van Zaffelare. Van bos Meentocht tot geordend stratennet,Lochristi, 1986, p. 44-47.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke