Toleindestraat

Beschrijving

In het verlengde van Beervelde-Dorp leidend naar Lokeren. Bij het begin van de straat bevonden zich voorheen drie houten windmolens waaronder de zogenaamd "Begijnmolen" opgericht in 1861 en gesloopt in 1928, de tweede gesloopt in 1937 en de derde aan de Heistraat was in 1939 in puin.

• Inventaris van de wind- en watermolens in de provincie Oostvlaanderen, in Kultureel Jaarboek voor de Provincie Oostvlaanderen, 1961, Tweede Band, Gent, 1962, p. 56-59.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke