Heirweg

Beschrijving

Onderdeel van de vroegere heerweg Antwerpen-Brugge. Tegenover het kruispunt met Oostvaart staan de resten van het "Hof van Koudenborn" (nummer 59). De directe omgeving van het "Hof van Koudenborn" behield haar landelijk karakter met enkele hoeven aan de afslag die de Heirweg maakt tussen nummer 53 en 59 richting Moervaart en verder over de Koudenbormbrug: ijzeren balansbrug van circa 1945 (ter vervanging van de voorgaande brug vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog) deels uit vakwerk en met bovenbouw voorzien van contragewicht.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke