Gemeentehuis van Veldwezelt

Beschrijving

Een gevelsteen draagt het opschrift: H. ZWENNEN/ ARCHITECT TE HASSELT/ L. MAESENGEURTS/ AANNEMER VELDWEZELT/ 1 APRIL 1907.

Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, gelegen op de hoek met de Berenhofstraat. Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met nokvorst. Verhoogde, begane grond; gecementeerde plint met hardstenen afzaat; hardstenen keldergaten. Baksteenfriezen onder de dakrand. Rechthoekige muuropeningen onder metalen latei en bakstenen ontlastingsboog, afgewerkt met hardstenen aanzetstenen en sluitsteen.