Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Als dokterswoning gebouwd enkelhuis van drie traveeën en 3 bouwlagen naar ontwerp van B. De Meyer, waarvoor bouwaanvraag van 1907 met foto van bestaande toestand (manke trapgevel); ter vervanging van "Estaminet In Sint-Pieter".

Met wingerd begroeide stompe puntgevel uit baksteen met verwerking van arduin voor sokkel, kordons en lekdrempels. Gebruik van Franse witte steen (Savonnière) voor muurbanden en geometrische versieringen. Respectievelijk rondboogvormige, rechthoekige en getoogde muuropeningen. Natuurstenen gevelaflijning.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1907.
  • Jubelalbum van den kring voor bouwkunde 1900-1910, Antwerpen, [1910], p. 112.