Busseboomstraat

Beschrijving

Gehucht de Busseboom, waarvan de benaming verwijst naar voormalig bos. Het is gelegen op het kruispunt van de Ouderdomseweg en de Busseboomstraat, en bestaat uit hoeven, boerenarbeiderswoningen, arbeidershuisjes en een voormalige smidse (Ouderdomseweg nummer 21). Hoekhuizen (Ouderdomseweg nummer 48 en 50) met opkamertraveeën, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; rode baksteenbouw afgewisseld met gele bakstenen strekken. Nummer 50 heeft een rondbogig Marianisje met bekronend kruis in de linker zijgeveltop, en een verweerd opschrift 'Busseboom' in de rechter zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine