Nieuwstraat

Beschrijving

Tussen Ieperstraat en Professor Dewulfstraat/Ouderdomseweg. Deze L-vormige straat werd aangelegd kort na 1904 om het goederenverkeer naar het station in de Ieperstraat te vergemakkelijken. De hieruit resulterende bebouwing omvat een voormalig hopmagazijn (nummer 6-10), en twee herbergen met weegbrug (nummer 13) waarvan één heden geëvolueerd is tot transportbedrijf (nummer 21-23).

Nummer 4 is een noodwoning als een te Poperinge uitzonderlijk bewaarde getuige van het woningtekort kort na de Eerste Wereldoorlog, hier voornamelijk met betrekking tot vluchtelingen, onder meer uit het Ieperse.

Invullende nieuwe bouw vanaf de jaren 1960.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine