• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Op hoek met Maaikeneveld: hoeve met losstaande bestanddelen rondom een gekasseid erf, gelegen in een omhaagd domein met boomgaard ten westen en moestuin ten zuiden.

Woonstalhuis ten noorden met rechts lager en recent grondig aangepast stalgedeelte (nok evenwijdig aan straat). Woning met noordelijke voorgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), van 1919 (zie gevelsteen); rode baksteen met verwerking van gele baksteen voor de muurbanden. Steekboogvensters op arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur en steekboogvormig bovenlicht. Linker zijgevel: houten rondboogluik onder bakstenen druiplijst; voorts bekronend nisje en kruis. Gelijkaardige erfgevel.

Erfgevel stal: aangepaste muuropeningen; rechthoekige poort met bewaarde zandstenen imposten; klimmend dakvenster.

Schuur ten zuiden, volgens bewoners de oorspronkelijke hoeve die begin 20ste eeuw werd aangepast tot schuur: bakstenen gebouw onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse en mechanische pannen); grotendeels aangepaste muuropeningen; twee bewaarde rechthoekige houten luiken met zandstenen latei en onderdorpel. Recentere aanbouwsels onder lessenaarsdaken. Aan achterzijde: aangebouwd varkenshok.

Ten westen van woonstalhuis: verankerd bakstenen, doch grotendeels met klimop begroeid bakhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen); rechthoekige muuropeningen met houten latei.

Ten zuidwesten: houten wagenhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen).