Wervikstraat

Beschrijving

Westelijke uitvalsweg met recht tracé, samen met de Beselarestraat dé dorpsstraat met commerciële, zie winkels, banken voormalige herbergen, én woonfunctie. Lintbebouwing bestaande uit voornamelijk breedhuizen van één à twee bouwlagen onder zadeldaken; naar straatuiteinden overgaand in losstaande hoevebouw. Doorsnee-wederopbouwarchitectuur onder meer eenheidsbebouwingen (nummer 24-30, 114- 120); enkele eclectische gevels (nummer 8, 9, 31, 40, 41, 88); lichte art-deco-inlag bij nummer 17, zie tudorboogvormige vensteromlijstingen op de bovenverdieping en de tweedelige winkelpui met verdiepte deur en afgeronde hoekbeglazing. Ook modernistisch geïnspireerde gevels (nummer 42, 48, 60).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine