Prof. Dr. Vital Celenplein

Beschrijving

Geplaveid dorpsplein met parkeerplaatsen, sedert 1964 genaamd naar de als Vlaams letterkundige bekende dorpsgenoot Vital Celen (°1887-†1956), telg uit een oud burgemeestersgeslacht, zie ook het geboortehuis van Vital Celen. Omgeven door heterogene, eenvoudige dorpsbebouwing, overwegend uit de 20ste eeuw. Op de zuidwestelijke hoek van het plein werd een imitatie van het "Toreken", opgericht als monument voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen; ingehuldigd op 11 november 1960, zie ook het gedenksteentje met vermelding "M. Gooris/ Hulshout/ 11-11-1960".

• NESTOR L., Hulshout, ons lieflijk dorpje, s.l., 1987, p. 59, 87-91.