Grootstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat van het centrum met Wimmertingen (Hasselt). Het gedeelte bij het centrum wordt thans volledig ingenomen door de gebouwen van de "Brouwerij van Alken", die zich ook gedeeltelijk aan de Stationsstraat uitstrekken. Op de hoek met de Bulsstraat bevond zich voorheen een kapel, omgeven door drie eiken, aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als Dry Eikskens, Lieu dit.

Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.