Hoeve Marnixhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Marnixhoeve

Beschrijving

"Marnixhoeve" van 1909 (zie zijtrapgevel), heden restaurant. L-vormig hoevecomplex samen met bijgebouw, U-vormig geschikt rondom een kleine binnenplaats.

Bakstenen gebouwen, heden met witgeschilderd hoofdgebouw, van één bouwlaag onder gecombineerde zadeldaken (kunstleien). Verwerking van gekleurde baksteen (bruin, oker, geel en zwart) onder meer voor meanderfries en muurbanden. Betraliede steekboogvensters. Zijtrapgevels met blinde rondboogvensters en oculi; verspreid opschrift "Geboud Sept Octo 1909".