Tussenbruggen

Beschrijving

Voorheen gelegen tussen twee bruggen, namelijk de voormalige brug over de Grachtschelde aan Krekelput en de zogenaamde "Hoge Brug" over de Schelde. De Westelijke zijde van de straat werd volledig vervangen door nieuwe bouw met aanleg van een pleintje ter hoogte van de nieuwe hefbrug over de Schelde, daterend van 1980-81.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja