Woeker

Beschrijving

Straat zogenaamd naar het "Lombaerden-huys", "Lombaerden-steen", ook zogenaamd Pandhuys of Woeker. De huizenrij tussen de Kattestraat en de Einestraat was volgens E. Vanderstraeten bekend als Woeker, evenals het lokaal van de lombarden, laatstgenoemde nog vermeld in 1636. De Oostzijde van de straat was tot het derde kwart van de 19de eeuw ingenomen door de stadsvesten; een gedeelte daarvan is nog te zien in het erachter gelegen Liedtspark.

• VANDERSTRAETEN E., Recherches sur les communautés religieuses et les institutions de bienfaisance établies à Audenarde, depuis le XIIe siècle jusqu'à la fin du XVIIIe, II, Oudenaarde, 1860, p. 110-136.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja