Herenhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig aan straat) waarvoor bouwaanvraag van 1907.

Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel met geblokte begane grond op arduinen sokkel. Steekboogvensters op doorgetrokken arduinen lekdrempels. Op tweede en derde bouwlaag in geriemde omlijsting met sluitsteen. Markant deurrisaliet tussen geblokte lisenen; deurvenster met balkon op zware consoles met leeuwenkoppen. Eenvoudige deur links als voormalige dienstingang. Hoofdgestel bestaande uit fries met casementen en houten kroonlijst op klossen, tandlijst en consoles.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1907.