Bampslaan

Beschrijving

Doorsnee-architectuur van het straatbeeld vertegenwoordigd door de huizen nummer 9, 11, 22, 27, 29, 31, 33. Neoclassicistisch getinte breedhuizen onder zadeldaken (nummer 9 met rechts schild), nummer 22 onder mansardedak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen met lijstgevels, gecementeerd (nummers 9, 11, 22) en beschilderd (nummers 27, 29). Houten kroonlijsten. Neoclassicistische ornamenten van stuc of hardsteen (nummers 31, 33) aan deuren en vensters. Rechthoekige balkons met ijzeren hek (nummers 9, 11, 22, 27).

Nummer 22 kreeg in het begin van de 20ste eeuw een in- en uitgezwenkte gevelverhoging boven de drie middentraveeën, en sgraffito-versiering op de panelen der borstweringen. Nummer 27, mijtervormige vensters. Gewijzigde benedenverdieping.

Nummers 31, 33, bakstenen gevels met getoogde, hardstenen muuropeningen, de vensters met lekdrempels op consoles