Sint-Jozefsstraat

Beschrijving

Tot de tweede helft van de 19de eeuw Beekstraat, "op de Beek", genaamd naar de Helbeek die de loop der straat volgt; maakte deel uit van de Sint-Jozefwijk, die in 1970 volledig werd gesloopt voor de aanleg van de Twee Torenwijk; tot die wijk behoorden ook de Berenstraat en de Kleine Capucienenstraat (vroeger Warmoesstraat), en een groot aantal huizen der Grote Capucienenstraat.

Thans is de straat een vrij drukke invalsweg naar het centrum. Van de oorspronkelijke bebouwing bleef alleen de huizenrij aan de linkerzijde bewaard, kleine woningen van twee bouwlagen met behouden kern in vakwerk, en de muur van de rijkswachtkazerne. De overzijde van de straat wordt ingenomen door de buitenschalige gebouwen der Twee Torenwijk.