Burgerhuis Prins van Parma

Beschrijving

Huis "Prins van Parma", vanouds gekende patriciërswoning. Breedhuis met latere aanpassingen, onder steil zadeldak (kunstleien) met aangepaste dakhelling, in kern uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Verankerde en hervoegde bakstenen lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen op arduinen sokkel. Rechthoekige vensters in recentere vlakke omlijsting van imitatienatuursteen met dito hoekblokken. Centrale spiegelboogpoort in arduinen geprofileerde omlijsting uit de tweede helft van de 18de eeuw met rest van steenmerk en schelpsluitsteen. Aflijnende houten kroonlijst uit de 19de eeuw op modillons en tandlijst.