Beekstraat

Beschrijving

Voormalige Deyckstraete, vanwege haar ligging aan de oever van de Cicindria, die waarschijnlijk pas rond de eeuwwisseling hier overdekt werd. Secundaire straat, waaromheen in de vorige eeuw de industriële bedrijvigheid geconcentreerd was.

Vrij smalle straat met onregelmatig verloop; zij verbindt de Tiensestraat met de Zoutstraat en de Diesterstraat, en loopt ongeveer parallel met de noordwestzijde van de markt; zij is met de markt verbonden door twee stegen. De huidige gevelwanden vertonen voornamelijk 19de-eeuwse burger- en herenhuizen met verspringende nok- en daklijsthoogte, wat een levendig aspect verleent aan het geheel. Storende nieuwe bouw - grootwarenhuis - met blinde gevel, op de hoek van de Hoogbrugstraat.