Hof van Kuyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof van Kuyck

Beschrijving

Eertijds deel uitmakend van het "Hof van Kuyck", in 1763 gesplitst in twee eigendommen. In 1832 in gebruik als fabriek voor zijden stoffen en van 1849 tot 1867 ingericht als "School Heyns".

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, kunstleien), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint, horizontaal geritmeerd door geprofileerde puilijst en fries. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in geprofileerde arduinen omlijsting met waterlijst; rechthoekig bovenlicht met roedeverdeling. Houten kroonlijst op modillons.

• LENS A. en MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 83-84.