La Salettestraat

Beschrijving

Gelegen in het centrum van de in 1851 opgerichte parochie Louise-Marie. Aanvangsdeel vanaf Louise-Mariestraat de Muziekberg opklimmend met één bebouwde straatwand (nummers 2-12), gekenmerkt door kleinschalige rijwoningen. Tweede deel van de straat na rechte hoek grotendeels parallel met Louise-Mariestraat en voornamelijk bebouwd aan de zuidkant met middenin de parochiekerk van Louise-Marie geflankeerd door de samen geconcipieerde pastorie rechts en vroegere gemeenteschool links. In de as van de kerk loopt een brede gekasseide lindedreef, aangelegd in 1899, afdalend naar Louise-Mariestraat.

Auteurs: Verbeeck, Mieke