Ladeuze

Beschrijving

In het noorden van de gemeente, in de gelijknamige wijk en binnen de vroegere heerlijkheid van Ladeuze waar het heerlijk kasteel van de heren van Ladeuze lag. Weg opklimmend vanaf de Maarkebeek noordwaarts tot de grens met Oudenaarde (Leupegem) richting Edelare. Gekasseide zijweg Oostwaarts parallel aan de Maarkebeek en voorbij de Ladeuzemolen tot aan de site van het verdwenen kasteel van Ladeuze.

Bron: VERBEECK M. & TACK A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke