Jules Bordetlaan

Beschrijving

Verbindt Saint-Sauveurstraat met Rode Broeckstraat. Aangelegd volgens het urbanisatieplan van stadsarchitect A. Massez, goedgekeurd bij KB van 16 maart 1925, zie Hermes Van Wynghenestraat. Voornamelijk rijhuizen uit jaren 1930 met bakstenen lijstgevels met enkelhuisopstand. Enkele opvallende panden met verzorgd gevelontwerp van J. Vandenbossche, nummer 25 volgens bouwaanvraag van 1936 en nummer 51 van 1938, laatstgenoemd met opvallende deurtravee met decoratief uitgewerkte deur van glas en ijzer en erboven ladderraam voorzien van gekleurd glasraam met geometrische motieven; nummer 11, bakstenen gevel naar ontwerp van architect R. Ledoux van 1938 eveneens met gekleurd glasraam in deur en ladderraam erboven; nummer 43 met plastische gevel door middel van rode en zwarte baksteen, opvallende raamvormen, glas-in-loodraam en decoratief smeedwerk van deur.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1936. 1.9-31.10, Doos 1938. 1.4-31.5, 1.6-31.7.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen