• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Art-nouveaugetint breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak vooraan en fel afgeschuind aan achterzijde, waarvoor bouwaanvraag van 1913.

Lijstgevel geritmeerd door lisenen en verdiept paneel in de bovenbouw, met bekleding van witte baksteen en verwerking van grijze voor decoratieve elementen (onder meer muurbanden). Rechthoekige muuropeningen; op de tweede bouwlaag deurvensters met ijzeren I-balk latei en eenvoudige art-nouveauleuningen. Bovenaan gekoppelde vensters met arduinen tussenstijl; op de begane grond links eenvoudige pui en rechts rechthoekige venster, beide onder arduinen druiplijst. Houten kroonlijst op tandlijst en sierlijke gekoppelde consoles.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1913, tweede halfjaar.