Gesloten hoeve van 1853

Beschrijving

Gesloten hoeve, in 1853 gebouwd ter vervanging van een U-vormig geheel. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, aan straatzijde het woonhuis (recent) en de inrijpoort, de dienstgebouwen gegroepeerd rondom het erf, achter deze vleugel.

Het poortgebouw is licht verhoogd. Rondboogvormige inrijpoort met hardstenen schamppalen, imposten en sluitsteen, laatstgenoemde met opschrift WWG/ 1853. In de linkerzijgevel, twee ronde uilengaten in een vierkante, mergelstenen omlijsting.

Bron     : Schlusmans F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda