Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Neorenaissance-getinte enkelhuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen in spiegelbeeldschema, onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevels op arduinen plint, geritmeerd door banden van imitatie(?)-natuursteen. Respectievelijk getoogde en rechthoekige vensters met diamantkopimposten. Borstweringen en boogvelden op de tweede bouwlaag versierd met baksteenmozaïeken (zwart en rood). Uiterst links en rechts deurvenster met balkon en gietijzeren leuningen. Rechthoekige deuren met lateiconsoles en tweeledig bovenlicht. Houten kroonlijst op modillons.

Auteurs :  Kennes, Hilde