Dijk

Beschrijving

Aldus genoemd omwille van de ligging op de dijk, die de zuidzijde van de Brede Weyer (een grote vijver, in 1755 drooggelegd) scheidde van de Overslag, een arm van de Jeker, die tot doel had bij hoog water de omliggende beemden voor overstroming te behoeden.

• BAILLIEN H., De molens bij de Moerenpoort te Tongeren, (Het Oude Land van Loon, 23, 1968, p.169-202).

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van VANTHILLO C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n1, Brussel - Turnhout.