Onderdorp

Beschrijving

De straat is het meest westelijk deel van de oostwest-as die doorheen de gemeente loopt, evenwijdig met de Voer en de grootste densiteit van bebouwing kent. Hoewel 's-Gravenvoeren veel minder dan Moelingen te lijden had van de Duitse doortocht van 4-8 augustus 1914 werden in het westelijke gedeelte van de gemeente toch een aantal huizen verwoest. Zij werden heropgebouwd met de steun van de Office des Régions dévastées, en zijn herkenbaar aan de gevelsteen met datering en initialen ORD (confer inleiding Moelingen).