Hoeve uit de 18de eeuw

Beschrijving

Leegstaande langgestrekte hoeve uit de 18de eeuw, gelegen nabij de Mechelsesteenweg, op een niet afgepaald terrein. Verankerd bakstenen complex, op gecementeerde plint, bestaande uit een woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), aansluitende schuur van vier traveeën ten zuidoosten en bijgebouwtje ten noordwesten, beide eveneens onder zadeldak (Vlaamse pannen). Woonhuis met lijstgevel, belijnd door bepleisterde muurbanden ter hoogte van de vensterdorpels. Rechthoekige vensters, aangepast op de hervoegde begane grond; deels beluikte bovenvensters in bepleisterde omlijsting met negblokken; houten lateien en arduinen onderdorpels. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met lateiconsooltjes. Daklijst op modillons. Noordoostelijke zijgevel met muurvlechtingen en rechthoekig houten luik.

Breder uitgebouwde schuur van vier traveeën , ritmerende lisenen en holrond bepleisterde kroonlijst. Betraliede rechthoekige vensters in vlakke bepleisterde omlijsting. Korfboogdeurtje. Voorts rechthoekige poorten met houten latei en schamppalen.

Bijgebouwtje heden horend bij nummer 10: noordoostelijke gevel met korfboogluik, rondboogdeurtje in witgekalkte omlijsting. Bijgebouw en schuur met holle bepleisterde daklijsten.

Gesloopt tijdens onderzoek.