• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen in kern opklimmend tot de 18de eeuw doch grondig aangepast in de 20ste eeuw. Toegankelijk via aarden weg en gelegen middenin afgepaald weiland. Rondom gekasseid erf: woonstalhuis ten noordoosten (nok loodrecht op straat) en parallel hiermee 20ste-eeuwse schuur, wagenhuis aan zuidwestelijke zijde. Omhaagde boomgaard aan noordoostelijke zijde.

Verankerde rechthoekige bakstenen gebouwen op gecementeerde plint onder geknikte zadeldaken (mechanische pannen). Woonstalhuis met grondig aangepaste erfgevel van acht traveeën en 20ste-eeuws aanbouwsel onder lessenaarsdak. Oostgevel gemarkeerd door betraliede rechthoekige vensters of houten luiken, alle met arduinen dorpels; oculus in top en sporadisch bewaarde zandstenen hoekblokken. Verwerking van gesinterde baksteen voor oculus en ontlastingsbogen.