St.-Sebastiaansplein

Beschrijving

Bescheiden rechthoekig dorpsplein tegenover straathoek Nieuwstraat en Guido Gezellestraat, ten zuiden van de oude weg Oudenaarde-Ninove (Groenstraat) en voorafgaand aan de vrijwel in binnenblok gelegen parochiekerk; als inhamvormig kerkpleintje vergelijkbaar qua situering binnen het stratenpatroon met dat van de aanliggende deelgemeente Elst. Door vernieuwingswerken uit de 20ste eeuw behield de beperkte bebouwing met dorpshuizen van één bouwlaag (nummer 3, 5) slechts weinig van haar vroeger traditioneel landelijk voorkomen.