Hovebroekweg

Beschrijving

Recent hergekasseide weg omheen het ovaal, deels ommuurd en omhaagd voormalig kerkhof, thans leidend naar het nieuwe kerkhof. Ten zuiden aan het oud kerkhof palende voormalige kosterswoning, thans pastorie (nummer 2), gebouwd door de kerkfabriek in 1869 in een sobere baksteenarchitectuur. Ertegenover gelegen voormalige gemeentelijke jongensschool met beraapt schoolhuis (nummer 5), opgericht in 1857, in zijn huidige vorm van 1868, zie jaarankers in rechter zijgevel, sinds 1976 cultureel centrum "Norca".

• KINDS L. e.a., Acht Eeuwen Nokere, s.l., 1996, p. 167-169.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen