Villa ontworpen door Cornelius Sol

Beschrijving

Interessante, door omhaagde en beboomde voortuin voorafgegane, villa van 1926, naar ontwerp van C. Sol. Uitgelengde plattegrond met verschrankte ruimten, aanvullende pergola en terras; bovenverdieping over de centrale partij waardoor een boeiend, door overstekende kroonlijsten belijnd, volumespel ontstaat.

Baksteenbouw met genuanceerde inlassing van rechte muizentand en andere traditionele motieven. Bewaard houtwerk en hoofdelementen van het interieur met onder meer art-decogetint ijzerwerk van Van Boeckel, eveneens terug te vinden in de waterputbekroning en het tuinhek.

• SOL A., Persoonlijk archief.

Auteurs :  Kennes, Hilde