Oudekerkwegel

Beschrijving

Wegeltje achter de zuidelijke huizenrij van de Dorpsstraat, van de Vijfwegstraat tot aan de oude kerk. Reeds op Ferraris aangeduid als wandelpad; een soort alternatieve weg tussen het punt waar de vijf invalswegen naar Ettelgem samenkomen (zie huidige Vijfwegstraat) en de kerk. Vanaf eerste helft 19de eeuw, bouw van enkele huizen langs die weg, in 1847 de stenen molen, die in 1926 werd afgebroken. Huidige bebouwing bestaande uit aansluitende rij arbeidershuizen van eerste kwart 20ste eeuw met gecementeerde gevels met schijnvoegen, bijvoorbeeld nummers 33-37.

• Westvlaamse windmolens: Ettelgem, in Curiosa, februari 2000, p. 17-18.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda