Villa Hof van Lachenen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Hof van Lachenen

Beschrijving

Reeds vermeld in de 15de eeuw als "Goed ter Hellen", achtereenvolgens in handen van verschillende eigenaars zoals de familie Tacquet (17de eeuw) en Lunden (18de eeuw). Ingeplant nabij de Nete op een trapezoïdaal omgracht terrein, omgeven door rechte dreven ten noorden.

Bij het begin van de toegangsdreef (esdoorn) bevindt zich een kopie van de oorspronkelijke 18de-eeuwse ingangspoort op het einde van de dreef: smeedijzeren hek tussen geringde arduinen pilasters met verdiepte schacht en bekronende siervazen. 18de-eeuws landhuis, heden verdwenen, buiten een stuk muur dat werd ingebouwd in de huidige garage. Vervangen door recente villa's; grotendeels behouden bomenbestand binnen de omgrachting.

• SCHOBBENS J., Dans la Province d'Anvers, 71 Promenades pédestres, Bruxelles, s.d., p. 25-26.
  • Gegevens verstrekt door huidige eigenaar.