Stadswoning in traditionele stijl

Gemeente Lier

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Mosdijk

Typologiestadswoningen
Stijltraditioneel
Datering17de eeuw

Beschrijving

Eertijds mogelijk één geheel met nummer 4 (zie verankering, hoogte vensterregisters). Breedhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl, uit de 17de eeuw.

Verankerde lijstgevel, op gecementeerde plint, heden van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechtse travee uitlopend op getrapt dakvenster (drie trappen en overhoeks topstuk) met korfboogvenster in zandstenen omlijsting; vernieuwde diamantkopsluitsteen en -imposten. Rechthoekige vensters met kwarthol geprofileerde, zandstenen dagkanten. Vernieuwd kruiskozijn beneden. Rechthoekige deur in zandstenen omlijsting met lateiconsooltjes en betralied rechthoekig bovenlicht.

Linker zijgevel met muurvlechtingen en schouderstukken.

Auteurs: Kennes, Hilde