Kwadeweg

Beschrijving

Landelijke weg in de Watering van Blankenberge, deels noordgrens van Oudenburg met Bredene. Loopt van Plassendale tot aan de Klemskerkestraat. Eerste vermelding in schriftelijke bronnen in 1456. Heel schaarse bebouwing met enkele hoeves die teruggaan tot 16de eeuw, bijvoorbeeld nummer 9, "De roo poorte", sterk gerenoveerde hoeve, naar verluidt teruggaand tot 1509 (zie jaartal boven deur) en hoeve "Te Quade Weghe".

• GYSSELING M., Toponymie van Oudenburg, Nomina geographica Flandrica. Monographieën 4. Onomastica Neerlandica, Brussel, 1950, p. 164-165.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda