Groenestraat

Beschrijving

Doodlopende straat vanaf de Prinsenlaan over de Ooststraat en de Astridlaan, oorspronkelijk op het grondgebied van Uitkerke. Gaat terug op een oudere, veel langere en kronkelende straat. Aaneengesloten bebouwing vanaf de jaren 1920-1930. Klassieke burgerhuizen en huizen met keldergarage onder plat dak; voortuintjes. Nummers 13, 26: burgerhuizen met inslag van de nieuwe-zakelijkheidstijl. Nummer 62 gaat terug op de 19de-eeuwse landelijke bebouwing. Op het einde van de straat (gedeelte over de Astridlaan), beeldbepalende gebouwen van het gemeenschapsonderwijs en het "Financiecentrum" van circa 1980.

• BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 74-75.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise